Τα Έργα

Το 1990 μία εικοσαμελής ομάδα πρωτοπόρων επιχειρηματιών και ιδιωτών αποφάσισε την ίδρυση της Ένωσης Επιχειρηματιών και Ιδιωτών Περιοχής Κορωπίου. Κοινός στόχος ήταν η ανάδειξη της περιοχής σε φιλική για τις βιομηχανίες, τους εργαζόμενους και τους Δήμους περιοχή.

Και γι’ αυτό έπρεπε :

Oι λατομικές επιχειρήσεις να περιορίσουν τις σεισμικές δονήσεις που προκαλούσαν όταν επιδίωκαν την εξόριση υλικών

O Δήμος Κορωπίου να περιορίσει την αλματώδη ετησίως αύξηση των δημοτικών
τελών

Nα σταματήσουν οι βιομηχανίες να υδρεύονται, είτε από ιδιωτικά πηγάδια, είτε από κακής ποιότητος νερό και να ενωθούν με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ

Να ευαισθητοποιηθούν όλοι για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν κατά το δυνατόν και οι επόμενοι πρόεδροι έθεσαν καινούργιους στόχους, όπως:

Tη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού και την υποστήριξή του υλικοτεχνικώς ,

Tη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από το Κέντρο Υγείας και την υποστήριξή του με την αγορά ασθενοφόρου,

Τη θέσπιση δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης του εργατικού δυναμικού τόσο μεταξύ Κορωπίου Αγ. Μαρίνας αλλά και μεταξύ Γλυφάδας Παλλήνης .

Και αυτοί οι στόχοι ήσαν εφικτοί και πραγματοποιήθηκαν.

Στην περιοχή δόθηκε μεγάλη ώθηση με τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη θέσπιση των Ολυμπιακών Μονάδων ιππασίας και σκοποβολής και την ανακατασκευή της λεωφόρου Κορωπίου – Βάρης. Η Ένωση πίεσε και πέτυχε για την δημιουργία παραδρόμων προς εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και των αστικών συγκοινωνιών. Τοποθετήθηκαν επίσης καρτοτηλέφωνα υποστηρίχθηκαν οι αστυνομικές αρχές για την φύλαξη των περιοχών

Αυτή τη δεκαετία αυξάνονταν επικίνδυνα οι αξίες της γης, ενώ εδίδοντο αφειδώς δάνεια στους επιχειρηματίες, αφήνοντας σε αυτούς τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν δυσκολιών που ουδείς πιθανολογούσε μέχρι το 2007.

Εξαιτίας αυτής της άναρχης και αδικαιολόγητης ανάπτυξης από πλευράς τιμών, οι Δήμοι θεώρησαν ότι η δημιουργία εγκεκριμένων βιομηχανικών ζωνών θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τονώσουν τα οικονομικά τους, γιατί έπρεπε να προβούν σε δημιουργία πολεοδομικών σχεδίων και οι ιδιοκτήτες γης θα μετείχαν με την συνεισφορά του 50% της περιουσίας τους, είτε σε γη, είτε σε χρήμα.

Οι επιχειρηματίες όλων των ζωνών κατάλαβαν τότε, το 2000, ότι έπρεπε να μετασχηματιστεί η Ένωση και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλων των βιομηχανικών περιοχών άτυπων και μη. Τροποποιήθηκε το καταστατικό και το Δ.Σ. μέχρι σήμερα επιδιώκει και κατάφερε την ακύρωση των προσπαθειών για συνεισφορά 50% της περιουσίας ενός εκάστου για τη δημιουργία εγκεκριμένων βιομηχανικών ζωνών και το πάγωμα της αύξησης των δημοτικών τελών.

Σήμερα η Ένωση παρίσταται, ακούγεται και συνεισφέρει με τις απόψεις τις στην Περιφέρεια Αττικής, στο ΕΒΕΑ, στις Δημοτικές Αρχές, στα αρμόδια Υπουργεία και σε κάθε φορέα που επιδιώκει να «αρμέξει τη βιομηχανία», αδιαφορώντας για την ανταγωνιστικότητα της.

Μία από τις μάχες που δίνει σήμερα η Ένωση είναι για την αξία της ηλεκτρική ενέργειας που καταναλώνουν τα εργοστάσια και το κόστος της ενέργειας ώστε η Ελληνική Επιχείρηση να μπορεί να ανταγωνιστεί ισότιμα τις αλλοδαπές επιχειρήσεις στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης και των αγορών .

Η προσπάθεια συνεχίζεται! Η Ένωση συνεχώς αποδεικνύει ότι η βιομηχανία και η επιχειρηματικότητα μετέχουν της απαραίτητης και οφειλόμενης κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και ότι οι επιχειρήσεις αποτελούν μέρος της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Γι’ αυτό συχνά συμμετάσχει στην χρηματοδότηση δράσεων των Δήμων, αθλητικών φορέων, του Πυροσβεστικού Σταθμού κλπ.


Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας