Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

 Συνέχιση της λειτουργίας του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί

Έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση του επιχειρηματικού κόσμου της νοτιοανατολικής Αττικής, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των γραφείων του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί, το Δ.Σ της Ένωσης Εταιρειών Ανατολικής Αττικής (Ε.Ε.Α.Α), έθεσε το αίτημα προς τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γεώργιο Βλάχο.

Ο κ Γεώργιος Βλάχος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α), κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και έτσι απετράπη η αναστολή λειτουργίας των γραφείων του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί.

Διότι ο κ. Μίχαλος από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της λειτουργίας των γραφείων του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο το Ε.Β.Ε.Α όσο και τα Επιμελητήρια γενικότερα, λόγω της άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων σε αυτά.

Η παρέμβαση αυτή, τόσο της Ένωσης Εταιρειών Ανατολικής Αττικής (Ε.Ε.Α.Α) όσο και του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γεώργιο Βλάχο, υπήρξε, άμεση και καθοριστική, για τη συνέχιση της λειτουργίας των γραφείων του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί.

Άμεση κινητοποίηση υπήρξε και από την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα από τους δημάρχους, Δημήτρη Κιούση (Κορωπίου), Σπύρο Στάμου (Παιανίας – Γλυκών Νερών), Σωτήρη Μεθενίτη (Μαρκοπούλου), οι οποίοι προσπάθησαν και αυτοί από την μεριά τους να θέσουν το πρόβλημα έγκαιρα στους αρμόδιους φορείς.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η Ένωση Εταιρειών Ανατολικής Αττικής (Ε.Ε.Α.Α), επί προεδρίας του κ. Γεωργίου Γκινοσάτη συμμετείχε και πέτυχε την δημιουργία του συγκεκριμένου Περιφερειακού Γραφείου του ΕΒΕΑ, στο Κορωπί τον Ιούλιο του 2007.

Το γραφείο λειτουργεί ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια και έχει δώσει μια τεράστια ανάσα στην γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν καθημερινά, οι έμποροι και οι βιοτέχνες των περιοχών, Λαύριο, Κερατέα, Καλύβια, Μαρκόπουλο, Παιανία, Κορωπί, Γλυκά Νερά και Γέρακα, που έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αμιγώς βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Το Περιφερειακό Γραφείο του ΕΒΕΑ στο Κορωπί, έχει στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό και διαθέτει όλο τον εξοπλισμό ώστε να διεκπεραιώνονται άμεσα και έγκαιρα όλα τα αιτήματα των επιχειρήσεων μελών του.

Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Περιφερειακό Γραφείο του ΕΒΕΑ στο Κορωπί, είναι: εγγραφή μελών, είσπραξη συνδρομών & έκδοση πιστοποιητικών, έκδοση βεβαιώσεων για χρήση επωνυμιών και τίτλων (ίδρυση επιχειρήσεων), έκδοση βεβαιώσεων ταμειακής ενημερότητας για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων στις Δ.Ο.Υ., έκδοση πιστοποιητικών καταγωγής προϊόντων και καρνέ ΑΤΑ, καθώς και διεκπεραίωση άλλων υπηρεσιών που θα ζητηθούν από τους ενδιαφερομένους.

Το Περιφερειακό Γραφείο του ΕΒΕΑ στο Κορωπί, εδρεύει στη διεύθυνση Νικ. Ντούνη 7, Τ.Κ. 194 00, (Τηλ. 210 6621131-2, Fax. 210 6621133,

Το γραφείο τύπου του Βουλευτή της Ν.Δ στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γεώργιου Βλάχου εξέδωσε την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014, την εξής ανακοίνωση:

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α), κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Στην συνάντηση, ο κ. Βλάχος έθεσε το αίτημα του Προέδρου της Ένωσης Εταιρειών Ανατολικής Αττικής (Ε.Ε.Α.Α), κ. Γεωργίου Γκινοσάτη, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των γραφείων του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί.

Ο κ. Μίχαλος από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της λειτουργίας των γραφείων του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο το Ε.Β.Ε.Α όσο και τα Επιμελητήρια γενικότερα, λόγω της άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων σε αυτά.

 Συνέχιση της λειτουργίας του Ε.Β.Ε.Α στο Κορωπί

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας