Έγινε πλέον πιστευτό από όλους μας, ότι υπάρχουν οικονομικοί κύκλοι που τελειώνουν και αρχίζουν με πολέμους και μάλιστα παγκόσμιους. (Η έννοια του παγκόσμιου διαμορφώνεται κάθε φορά αναλόγως του τόπου της συμμετοχής των μαχόμενων πλευρών κλπ,)
Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣΟι δύο προηγούμενοι παγκόσμιοι πόλεμοι δεν μας συνέτισαν, δεν θυμηθήκαμε τα αίτια, τις αιτίες και τις αφορμές, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ξεκινήσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Άπω Ασίας, με αιχμή την τεχνολογία. Μήπως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς; Αποτελεί πρόοδο το γεγονός ότι δεν υπάρχει γρήγορο ξεκαθάρισμα μεταξύ των αντιπάλων; Ότι δεν υπάρχει άμεση ισοπέδωση των υλικών αγαθών με ταυτόχρονη απώλεια πολλών εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών ή το κινέζικο μαρτύριο της σταγόνας είναι προτιμότερο;
Τον Μάιο του 2014 η κυβέρνηση της Κίνας ζήτησε και στην ουσία έδωσε εντολή, ώστε οι κρατικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες να πάψουν να χρησιμοποιούν προϊόντα αμερικανικά IBM στο ηλεκτρονικό τους σύστημα και να προτιμούν τα κινέζικα ηλεκτρονικά προϊόντα. Η άμεση απώλεια της αξίας των μετοχών της IBM με ότι συνεπάγεται αυτό, όπως μείωση παραγωγής, μείωση επενδύσεων, απόλυση εργαζομένων, περιορισμό κερδών, ότι δηλαδή συμβαίνει στον καθένα μας, είναι μία από τις συνέπειες αυτού του πολέμου, που επιφέρει στην οικονομική μάχη ο ένας αντίπαλος κατά του άλλου. Ταυτόχρονα, η κινεζική ηγεσία διέκοψε την συνεργασία του κράτους με τις αμερικανικές εταιρείες συμβούλων.
Η Κίνα επίσης αντιτιθέμενη στις προσπάθειες της Αμερικής επιτυγχάνει απευθείας συνεργασίες με την Γερμανία, με την Ρωσία κ.τ.λ.. Συνέπεια αυτής της οικονομικής μάχης είναι η αμηχανία της Αμερικής που προσπαθεί απεγνωσμένα, όπως και η Ευρώπη να εξέλθουν της οικονομικής κρίσης που να δημιουργήθηκε με την συναίνεσή τους.
Ενδεχομένως η επιβολή της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Γερμανία (βλ. πρόσφατη σύγκρουση Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) να εξυπηρετεί την δημιουργία φτωχών για την ευκολότερη διείσδυση της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι αυτό μία άλλη συνέπεια του πολέμου; Δεν φτάσαμε ακόμα στο έσχατο όριο ακολουθώντας το κινέζικο μαρτύριο. Είναι και αυτό μια νίκη στον πόλεμο που εξελίσσεται, το να σου επιβάλλουν τον τρόπο του αφανισμού!!
Όταν τελειώσει αυτός ο οικονομικός παγκόσμιος πόλεμος, τότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη!! και σωστές αποφάσεις για την εξέλιξη της.