Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ της Ένωσης από τα νέα μέλη που υπερψήφισε η ΓΣ της 25.6.2014.

Την 3.7.2014 συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ της Ένωσης από τα νέα μέλη που υπερψήφισε η ΓΣ της 25.6.2014 ως εξής: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΚΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΜΙΡΕΛΛΑ ΚΑΛΛΙΝΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Χ. ΒΕΡΝΕΡ ΤΑΜΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΣΙΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΙΒΙΟΣ ΜΕΛΗ.

Το ΔΣ διαπίστωσε, ότι εκπροσωπούνται οι περισσότερες περιοχές με επιχειρήσεις και βιομηχανίες στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα η Κερατέα, τα Καλύβια, το Μαρκόπουλο, το Κορωπί, η Παιανία και ότι μέχρι σήμερα η Ένωση έχει επιτύχει την στασιμότητα των δημοτικών τελών και την αναμενόμενη μείωση τους, καθώς και την μείωση των συντελεστών γής και χρήματος που πρέπει να διατεθούν σε περίπτωση σύστασης βιομηχανικής ζώνης, όπως και των τελών της ΔΕΗ.

Τα θέματα που τέθηκαν κατά προτεραιότητα, για να αντιμετωπιστούν και επεξεργαστεί το ΔΣ είναι :

1. Tα δημοτικά τέλη μετά την διαπίστωση ότι οι υφιστάμενες διαφορές σε όλη την Ελλάδα στις βιομηχανικές ζώνες δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και την οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την μη εξυπηρέτηση από τους Δήμους των επιχειρήσεων σε θέματα αποκομιδής βιομηχανικών αποβλήτων.

2. H βελτίωση του Νόμου για την δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, δεδομένου του ανεφάρμοστου Ν. 2545/1997 και των ελαχίστων υφισταμένων ζωνών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη βιομηχανιών εκτός βιομηχανικών ζωνών και το ανέφικτο της μετακόμισης των σε θεσμοθετημένες βιομηχανικές ζώνες.

3. H ανάγκη συμμετοχής των προβλεπόμενων κρατικών επιχορηγήσεων σε Κλαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αντί της χρηματοδότησης μόνο Γενικών εκθέσεων δεδομένου ότι η ενημέρωση και ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται σε Κλαδικές εκθέσεις.

4. H προσπάθεια αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το εξωτερικό όπου οι τιμές ανά μεγαβατώρα είναι 60% οικονομικότερη.

Το ΔΣ αποφάσισε επίσης να ενημερωθούν εγγράφως μέλη και μη της περιοχής Κορωπίου για την σχετική απόφαση της ΓΣ για να δηλώσουν υπεύθυνα, ότι θα αναλάβουν το μισό μίσθωμα ακινήτου στην βιομηχανική ζώνη που θα επιλεγεί ως κατάλληλο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Κορωπίου, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη πυροπροστασία.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ της Ένωσης από τα νέα μέλη που υπερψήφισε η ΓΣ της 25.6.2014.

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας