Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Αλλαγή σκυτάλης στο ΣΕΒ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κάνοντας την έκπληξη πρότεινε τον Θεόδωρο Φέσσα, να αναλαμβάνει και επισήμως, τη θέση του προέδρου αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο κ. Φέσσας έδωσε με την ομιλία του το στίγμα του στην ηγεσία του ΣΕΒ. Εμφανίστηκε υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αναγνώρισε σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας και ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ως μήνυμα για αλλαγές «μέσα στη σταθερότητα» και όχι πλήρους ανατροπής της κατάστασης.

 

Στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τη Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, μίλησε στα μέλη ,ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας ενώ στην παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ ομιλητές ήταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας

Στην ομιλία του ο κ. Φέσσας τόνισε ότι το καλύτερο όλων θα ήταν «αντί να περιγράφουμε προβλήματα, ας υλοποιούμε λύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος «θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας».

Απευθυνόμενος προς τις επιχειρήσεις ο κ. Φέσσας ανέφερε πως η νοοτροπία «ο καθένας για το μαγαζάκι του» είναι ξεπερασμένη και καταδικασμένη στην αποτυχία καθώς η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις, επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια.

Αναφερόμενος στη «Νέα Ελλάδα» –όρο που χρησιμοποιούν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ.Τσίπρας– τόνισε ότι για τον ΣΕΒ ταυτίζεται «με μια παραγωγική, εργατική και εξωστρεφή οικονομία, που δεν θα στηρίζεται σε δανεικά, αλλά στη προσπάθεια, στις ικανότητες και στη δημιουργικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Γιατί το μέλλον είναι αδύνατο να το προβλέψουμε, αξίζει όμως να το παλέψουμε.

Ο Θεόδωρος Φέσσας, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος αλλά και γενικός γραμματέας του ΣΕΒ και είναι πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest και βασικός μέτοχος της εταιρίας.

Αλλαγή σκυτάλης στο ΣΕΒ

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας