Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατάσει τις ελληνικές παραλίες σε «Εξαιρετικής ποιότητας» κατά 93,2%

“Εξαιρετικής ποιότητας” είναι το 93,2% των ελληνικών παραλιών που πληροί το αυστηρότερο επίπεδο (82,6% στην ΕΕ) και το 99,2% (94,7% στην ΕΕ) πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα ελέγχθηκαν συνολικά 2.162 παραλίες.

Όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο κρίθηκαν «εξαιρετικές». Τις χώρες αυτές ακολούθησαν η Μάλτα (99% εξαιρετικής ποιότητας ύδατα), η Κροατία (95%) και η Ελλάδα (93%).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο κρίθηκαν “εξαιρετικές” και ακολούθησαν η Μάλτα (99%, εξαιρετικής ποιότητας ύδατα) και η Κροατία (95%).

Τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη αναλογία των περιοχών “ανεπαρκούς ποιότητας” ήταν η Εσθονία (6%), οι Κάτω Χώρες (5%), το Βέλγιο (4%), η Γαλλία (3%), η Ισπανία (3%) και η Ιρλανδία (3%).

Η ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) επιτηρεί την ποιότητα των υδάτων σε 22.000 περιοχές κολύμβησης σε όλη την ΕΕ, την Ελβετία και, για πρώτη φορά, την Αλβανία.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος κ. Γιάνες Ποτότσνικ, «αποτελεί ευχάριστη είδηση το γεγονός ότι η ποιότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης εξακολουθεί να είναι υψηλή». Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος κ. Χάνς Μπρούνικς «τα ύδατα κολύμβησης στην Ευρώπη έχουν βελτιωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών καθώς δεν απορρίπτουμε πλέον τόσο μεγάλες ποσότητες λυμάτων απευθείας στα υδάτινα συστήματα».

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατάσει τις ελληνικές παραλίες σε «Εξαιρετικής ποιότητας» κατά 93,2%

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας