Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Το Κτηματολόγιο ως νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Μανιάτης: «Το Κτηματολόγιο θα αποτελέσει το βασικό υπόβαθρο για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας»

 

«Το Κτηματολόγιο θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητα το βασικό υπόβαθρο, για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Αλεξιάδη επισκέφθηκε το μεταβατικό κτηματολογικό γραφείο Πειραιά, που λειτουργεί με την υποστήριξη της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το έργο του Κτηματολογίου μπαίνει στην τελική και πιο κρίσιμη ευθεία, καθώς αφενός έχει προκηρυχθεί και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η κτηματογράφηση του υπόλοιπου της χώρας και αφετέρου έχει δρομολογηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των οριστικών κτηματολογικών γραφείων.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής του ηγεσίας η παρακολούθηση και υποστήριξη του σημαντικότατου έργου που επιτελείται για τη μετάβαση στη νέα εποχή του Κτηματολογίου.

Στη δήλωσή του σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, ο κ. Μανιάτης επεσήμανε, ότι «θα διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη, παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα τον εξυπηρετούν κάθε στιγμή και για ένα πλήθος ενεργειών».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο υπουργός, «θα αποτελέσει μια σημαντική πληροφοριακή βάση για την ολοκλήρωση της παρακολούθησης και προστασίας του περιβάλλοντος και θα αναδειχθεί σε βασικό εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, προσφέροντας εγγυήσεις και σταθερότητα, σε κάθε πολίτη και κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή».

Το Κτηματολόγιο ως νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας