Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Μειώθηκαν τα ελλείμματα χωρίς μεταρρυθμίσεις

Μειώθηκαν τα ελλείμματα χωρίς μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Ελλιπείς, περιστασιακές και αποσπασματικές» χαρακτηρίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης επιδιώχθηκε κυρίως με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας.

Μεταξύ άλλων, αναγνωρίζεται η μείωση των ελλειμμάτων, εκφράζεται η άποψη περί «υπερφορολόγησης» των Ελλήνων πολιτών και διατυπώνονται επιφυλάξεις ως προς τα τελικά οφέλη μιας επιστροφής στις αγορές το 2014.

Την ώρα που η δημοσιονομική προσαρμογή χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στο πλαίσιο της 3μηνιαίας έκθεσης (Οκτ – Δεκ 2013).

«Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει αισθητά, να μηδενίσει ή και να μετατρέψει σε πλεονάσματα όλα τα ελλείμματα που είχε και πριν από την κρίση, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει πλέον τις χειρότερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην Ευρωζώνη», παρατηρεί η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου, προσθέτοντας ότι το επιχειρηματικό κλίμα έχει βελτιωθεί, τα spreads έχουν πέσει, ο χρηματιστηριακός δείκτης ανεβαίνει και η φυγή κεφαλαίων ανακόπηκε.

Μειώθηκαν τα ελλείμματα χωρίς μεταρρυθμίσεις

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας